Kwart Nederlanders vindt beoordelingsgesprek overbodig

functionerings

Beoordelingsgesprekken voegen niks meer toe aan de ontwikkeling van personeel. Dat vindt ruim een kwart (27%) van de Nederlandse werknemers. Ook functioneringsgesprekken hebben hun beste tijd wel gehad, 24 procent van de Nederlanders loopt hier niet meer warm voor, blijkt uit onderzoek van Raet.

Ondanks dat beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken niet meer in de smaak vallen, wordt hier door werkgevers toch nog veelvuldig gebruik van gemaakt. Volgens medewerkers is het meest aangeboden nog altijd het functioneringsgesprek (61%), gevolgd door opleidingen en trainingen (60%) en beoordelingsgesprekken (58%). De minst aangeboden hulpmiddelen zijn 360-graden feedback (12%), persoonlijkheidstesten (7%) en assessments (8%).

'Deze gesprekken worden door alle betrokkenen nog vaak gezien als een 'moetje', in plaats van dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van medewerkers. De behoefte aan deze traditionele vormen van ontwikkelhulpmiddelen neemt dan ook in rap tempo af. De medewerker wil graag zelf de regie over zijn ontwikkeling. Dit laatste zorgt ervoor dat personeel gemotiveerd is en betrokken raakt bij de eigen groei. Het is daarom belangrijk om de koppeling te maken tussen de ontwikkelbehoeften van de medewerker en de snel veranderende eisen van de organisatie, want de verschillen hiertussen zijn vaak enorm. Geef medewerkers de kans om te dromen en faciliteer ze bij het uitvoeren hiervan, zonder top-down de organisatiewensen op te leggen', aldus Henk Jan van Commenee, productmanager talentmanagement bij Raet.

 

blokkenwebsite

blauwebutton

flexweker

blauwebutton